Доступність посилання

ТОП новини

Фірташ: я опинився в епіцентрі протистояння США і Росії


Дмитро Фірташ
Дмитро Фірташ
Український бізнесмен Дмитро Фірташ називає абсурдними і безпідставними висунені проти нього обвинувачення Міністерства юстиції США й висловив упевненість, що їх буде знято.

«Усе це, зокрема запит США про екстрадицію, очевидно, політично мотивовано. Я поважаю австрійську систему правосуддя і захищатимуся всіма законними способами й доведу свою невинуватість», – ідеться в заяві Фірташа, розміщеній на офіційному сайті бізнесмена.

Він переконаний, що «Україна стала полем протистояння найбільших геополітичних центрів впливу сучасного світу: США та Росії». «Я опинився в епіцентрі цього протистояння», – наголосив Фірташ.

Також бізнесмен звернувся до всіх співробітників компаній, що належать йому, а також партнерів і «всіх друзів і людей», які його підтримують: «Попри те, що наразі я перебуваю в Австрії, все керівництво групи повністю володіє ситуацією, і ми відповідаємо за сто тисяч робочих місць на наших підприємствах в Україні. Роботу всіх компаній групи чітко координує професійний менеджмент».

Окрім цього, Фірташ зазначив, що як громадянин України з великою надією очікує президентських виборів. «Сподіваюся, що мої співвітчизники візьмуть участь у голосуванні, і ми разом побудуємо стабільну та процвітаючу державу», – наголосив Фірташ.

«Я не дозволю, щоб мою репутацію зіпсували вороги, які керуються політичними мотивами, що не мають нічого спільного з інтересами України та її громадян. Я хотів би подякувати бізнесменам і політикам, моїй команді за надану мені підтримку. Разом ми переможемо. Сьогодні Україна потребує об’єднання наших зусиль, нашої допомоги та підтримки», – заявив бізнесмен.

Фірташа заарештували в Австрії 12 березня за запитом американського ФБР. Сполучені Штати звинувачують українського бізнесмена Дмитра Фірташа в тому, що він давав хабаря індійським чиновникам для отримання дозволів на розробку родовищ титану в Індії.

Земельний суд Відня у кримінальних справах обрав Фірташу запобіжний захід у вигляді екстрадиційного арешту, але погодився звільнити його під заставу в 125 мільйонів євро і зобов’язання не залишати Австрію.
США вимагають екстрадиції Фірташа.
XS
SM
MD
LG