Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокуратура просить заарештувати екс-міністра АПК Присяжнюка


Микола Присяжнюк, екс-міністр аграрної політики та продовольства України
Микола Присяжнюк, екс-міністр аграрної політики та продовольства України
Генеральна прокуратура України просить суд арештувати екс-міністра аграрної політики Миколу Присяжнюка. Йому інкримінують нанесення шкоди державі на суму понад 270 мільйонів гривень.

Про це заявив перший заступник генерального прокурора Микола Голомша в інтерв’ю «5 каналу».

«4 квітня поточно року до суду подано клопотання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою», – заявив посадовець Генеральної прокуратури.

За його словами, у рамках кримінальної справи за фактом зловживання службовим становищем екс-міністром встановлено, що він вчинив таке зловживання при закупівлі Аграрним фондом України 100 тисяч тонн цукру-піску за бюджетні кошти, внаслідок чого державі завдана шкода на суму понад 272 мільйони гривень.

Микола Голомша також повідомив, що Миколі Присяжнику вручили повідомлення про підозру у вчиненні ним злочину, передбаченого частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах або організованою групою осіб).

21 березня правоохоронці вилучили в Присяжнука 286 тисяч доларів та 659 тисяч гривень. 28 лютого Швейцарія заморозила банківські рахунки Віктора Януковича та його соратників, з-поміж яких значиться й Микола Присяжнюк.
XS
SM
MD
LG