Доступність посилання

ТОП новини

Для кримчан спрощено процедури отримання паспорту – міграційна служба


Всі основні процедури, пов’язані з видачею та оновленням національного паспорту, для кримчан віднині є спрощеними. Голова Державної міграційної служби України (ДМС) Сергій Радутний підписав відповідне роз’язнення територіальним органам ДМС.

Зокрема, ідеться про відновлення втраченого паспорта громадянина України, вклеювання до нього фотографій по досягненню 25- та 45-ти річного віку, заміну паспорта у зв’язку зі зміною прізвища та з інших причин. Громадяни України, прописані в Криму, зможуть отримати такі паспортні послуги у найближчому підрозділі ДМС України за місцем прибуття.

Водночас, громадяни інших регіонів України можуть отримати зазначені послуги, як арніше, виключно за місцем проживання.

Також у ДМС повідомили, що в зв’язку з неможливістю забезпечення доставки паспортів громадянина України для виїзду за кордон на Кримський півострів, міграційна служба змушена припинити видачу цих документів на зазначеній території, так як робота казначейства на півострові заблокована та через неможливість доставки.

Видача таких закордонних паспортів кримчанам здійснюється в Управлінні ДМС України в Херсонській області (м. Херсон, вул. Перекопська, 168). Перевірити стан оформлення паспорта для виїзду за кордон у режимі он-лайн можна на сайті Державного центра персоналізації документів.

Громадяни, які бажають оформити паспорт громадянина України для виїзду за кордон, можуть звертатися до будь-якого підрозділу ДМС України на материковій частині держави.

Також у міграційній службі нагадують, що оформлення виходу з громадянства України здійснюється за заявою особи на ім’я Президента України, яка подається до закордонної дипломатичної установи. При цьому, датою припинення громадянства України у цьому випадку, є дата видання відповідного Указу Президента України. Таким чином, Російська Федерація не може приймати будь-яких рішень щодо припинення українського громадянства мешканців АР Крим та міста Севастополя, наголошують в українському міграційному відомстві.
XS
SM
MD
LG