Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк доручив уряду підготуватися до можливого закриття поставок газу з Росії


Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив уряду підготуватися до двох варіантів розвитку подій у зв'язку з газовим тиском Росії, зокрема до закриття Росією постачань газу в Україну.

«Наше завдання – розглянути два варіанти розвитку подій, зокрема й той варіант, коли Росія обмежує і закриває постачання газу на територію України», - сказав він, відкриваючи засідання Кабміну в суботу, 5 квітня, у Києві.

Прем'єр зазначив, що в разі реалізації проектів із реверсних постачань газу в Україну з Європи через Словаччину, Польщу, Угорщину Україна щорічно зможе отримувати до 20 млрд кубометрів газу, що буде на 100-150 доларів дешевший за російський.

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан заявив, що ризик припинення постачань російського газу є дуже високим. «Російська сторона завжди використовувала ситуацію для того, щоб припинити постачання газу і в Україну, і в Європу. Це було незаконно в 2009 році й це було незаконно з боку Росії в 2005 році. Тому росіяни цілком можуть це зробити», – сказав міністр.

Він також зазначив, що обсяг реверсних постачань газу в Україну з країн ЄС може сягати 20 мільйонів кубометрів на добу.
XS
SM
MD
LG