Доступність посилання

ТОП новини

В Одесі стартував автопробіг «Шлях миру» з доставки допомоги військовим


В Одесі сьогодні стартував автопробіг «Шлях миру», учасники якого доправлять гуманітарну допомогу українським військовослужбовцям. У колоні – понад 40 машин.

Як повідомив УНІАН один з організаторів акції, журналіст, підполковник у відставці Сергій Братчук, автопробіг проходить під девізом «За мир, за сильну Україну» територією трьох областей: Одеської, Миколаївської та Херсонської.

Колона з кількох десятків автомобілів пересувається під українськими прапорами, з транспарантом «Ніхто крім нас. Слава ВДВ».

За словами Братчука, частина автомобілів виїхала з Одеси, в Миколаєві до колони приєдналися на своїх машинах активісти з Києва, актив сит Автомайдану х Херсону, а також миколаївці – Автомайдан і народне ополчення.

«Для 79-ої окремої аеромобільної бригади Повітряних сил України ми доставили спеціальні сталеві пластини для бронежилетів», - повідомив Братчук.

За його словами, після мітингу в Херсоні учасники акції відвідають кілька військових частин у цьому регіоні, зокрема в Каланчаку, Скадовську, Новій Каховці.

«Ми спеціально відкрили картковий рахунок, на який надходили пожертвування. Люди перераховували різні суми, в міру своїх можливостей – від 50 гривень до 3 тисяч гривень. Кошти надходили з різних країн, зокрема з України, Росії, Канади. Кошти акумулювалися, й зараз ми купимо в Херсоні побутове армійське приладдя й сьогодні ж відвеземо 79-й окремій аеромобільній бригаді», - сказав Бартчук.
XS
SM
MD
LG