Доступність посилання

ТОП новини

Відкриття генпланів міст для громадськості виведе з тіні земельні відносини – Гройсман


Уряд ухвалив рішення відкрити генеральні плани міст для доступу громадськості і доручив відповідним органам виконавчої влади надати право територіальним громадам і місцевим радам на забезпечення публічності цієї інформації. Про це повідомив віце-прем`єр-міністр України, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман.

«Ці дані були закриті багато років, і не було зацікавлених в тому, щоб їх відкрити, тому що тільки вузьке коло осіб мало доступ до інформації щодо земельних ділянок. Сьогодні всі органи державної влади зобов’язані дати повноцінне право територіальним громадам, міським, обласним, районним, сільським радам відкрити генеральні плани, що дозволить всій спільноті отримати доступ до наявних земельних ресурсів на території тієї чи іншої громади», – зазначив він.

За словами Віце-прем`єр-міністра, рішення уряду дозволить вивести з тіні будь-які земельні відносини.

Володимир Гройсман також нагадав про ухвалений нещодавно Урядом проект закону про передачу повноважень Державного архітектурно-будівельного контролю на рівень територіальних громад .

Відкриття генеральних планів міст передбачене новим законодавством України про доступ до публічної інформації. Закон про внесення відповідних змін до законів України, які регулюють цей доступ, був ухвалений парламентом 27 березня 2014 року.
XS
SM
MD
LG