Доступність посилання

ТОП новини

Російський закон заборонив мітингувати із закликом до Путіна врятувати Керч від її мера – скористались українським


На центральній площі Керчі сьогодні відбувся мітинг за відставку міського голови Олега Осадчого.

Організаторами акції виступили російська партія ЛДПР, кримська «Русскоє єдинство», яка заявила про злиття з російською «Єдиною Росією», а також громадські організації міста й російські козаки.

Учасники акції тримали плакати «Путін, врятуй Керч від корупціонера Осадчого», «Міського голову Осадчого у відставку», «Керч без корупції» та «Закони для всіх».

Під час мітингу збирали підписи за відставку міського голови. За словами організаторів, зібрано вже понад шість тисяч підписів. Їх обіцяють додати до листа прем´єр-міністрові Росії Дмитру Медведєву.
Триває збір підписів за відставку міського голови Керчі, які планують долучити до листа Дмитру Медведєву, 5 квітня 2014 року
Триває збір підписів за відставку міського голови Керчі, які планують долучити до листа Дмитру Медведєву, 5 квітня 2014 року


Заборонити проведення мітингу намагалася місцева влада Керчі. Спираючись на російське законодавство, чиновники заявили про порушення форми та термінів подання заявки на проведення масового заходу. Утім, організатори мітингу заявили, що, навпаки, діють на підставі Федерального конституційного закону Російської Федерації, у якому йдеться про те, що перехідний період в Криму триватиме до 1 січня 2015 року. Тому поки в Криму офіційно не діють російські закони, організатори протесту керуватимуться українськими.

Спочатку мітинг планували провести під будівлею міськвиконкому, але туди зранку підтягнулося кілька десятків міліціонерів. Акцію перенесли на площу імені Леніна.




Олега Осадчого, який обіймає посаду міського голови Керчі вже 17 років, мешканці Керчі обвинувачують у суцільній корупції, заграванням із будь-якою центральною владою, у відмиванні грошей та занепаді державних підприємств і заводів, що працюють на території міста й навіть у «зраді України». .

Водночас, місцева влада Керчі змушує працівників бюджетної сфери підписувати лист на підтримку Осадчого.
XS
SM
MD
LG