Доступність посилання

ТОП новини

Землі «Межигірʼя» під Києвом повернуть державі – Генпрокуратура


Прокуратура Київської області виявила порушення в угодах, укладених між товариством «Танталіт» і Віктором Януковичем, щодо передання в оренду і подальший викуп земельних ділянок у межах Новопетрівської сільської ради Вишгородського району Київської області (резиденція «Межигірʼя»). Про це йдеться у повідомленні на сайті Генеральної прокуратури. Порушення виявили внаслідок відповідної перевірки.

З’ясовано, що ці земельні ділянки загальною площею майже 130 гектарів передали в оренду і зрештою продали з порушенням вимог статей 142 («Добровільна відмова від права власності або права постійного користування земельною ділянкою») і 149 («Порядок вилучення земельних ділянок») Земельного кодексу України.

Зокрема, за даними прокуратури, цю землю було відчужено розпорядженнями Вишгородської райдержадміністрації, хоча вилучення, передання в оренду й подальший продаж земель рекреаційного призначення належать до компетенції Кабінету міністрів.

«За результатами перевірок прокуратура предʼявила два позови до Вишгородської районної державної адміністрації, ТОВ «Танталіт» і громадянина Віктора Януковича про скасування розпоряджень, визнання нечинними державних актів і витребування земель площею 129,28 гектара вартістю понад 105 мільйонів гривень на користь держави», – йдеться у повідомленні прес-служби Генпрокуратури.
XS
SM
MD
LG