Доступність посилання

ТОП новини

У Луганську на мітинг під російськими стягами зібралося до 2 тисяч людей, штурмували СБУ (оновлено)


За різними оцінками від однієї до двох тисяч людей зібралися сьогодні мітинг під російськими триколорами на площі поруч з обласною державною адміністрацією Луганська.

Мітинг організувала громадська організація «Луганська гвардія». Учасники акції тримають прапори Росії й георгіївські стрічки.

Присутні виступали за відставку нової центральної влади, присвоєння російській мові статусу другої державної, звільнення ув'язненого лідера «Луганської гвардії» Олександра Харитонова та відкликання депутатів місцевих рад з тим, щоб паралізувати роботу органів місцевого самоврядування.

Після цього вони вирушили до будівлі управління СБУ в Луганську з вимогою звільнити сепаратиста Олександра Харитонова. Присутні біля будівлі управління СБУ, яке охороняв кордон міліції з щитами й у касках, кричали «Ганьба СБУ!», «Свободу активістам!» і кидали яйця та пластикові пляшки, повідомляють Українські новини.

Згодом натовп почав штурмувати двері будівлі СБУ, їх знесли, кілька чоловік вилізли на карниз над головним входом, з того боку валить дим. Очевидці розповідають про те, що сепаратисти трощили цеглинами вікна та двері.

Також протестувальники заблокували рух громадського транспорту на вулиці Радянській.

Крім того, у Луганську відбувся автопробіг на підтримку референдуму про федералізацію України, організований «Луганською гвардією», «Русским единством» та «Народно-визвольним рухом».

14 березня співробітники Служби безпеки України затримали лідера організації «Луганська гвардія» Олександра Харитонова, який самопроголосив себе «народним губерантором» Луганської області, за підозрою в спробі скинення конституційного ладу.

У Луганську також регулярно відбуваються акції на підтримку єдності України, акції місцевого Євромайдану.
Луганські євромайданівці пікетували маєток Єфремова
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:08 0:00
XS
SM
MD
LG