Доступність посилання

ТОП новини

Бригинець: на з’їзді суддів можливі спроби взяти під контроль Путіна судову систему України


©Shutterstock
©Shutterstock
На позачерговому з’їзді суддів в понеділок у Києві можливі спроби взяти під контроль Путіна судову систему України. Про це на своїй сторінці у Facebook написав народний депутат від «Батьківщини» Олександр Бригинець.

«Завтра (сьогодні – ред.) буде з'їзд суддів, де передбачаються діі заплановані в Москві.. Можливі спроби взяти під контроль Путіна судову систему України. В тому числі й обрання пропутінських суддів КС можливе. Думаю, до цієї подіі і приурочені сепаратистські акції на Сході, не до Благовіщення ж... Спроби ВР скасувати зібрання суддів було заблоковане частиною депутатів, в тому числі тими, хто увійшов у нинішню більшість з минулої більшості», – написав Бригинець.

Рада суддів України вирішила 7 квітня провести 12-ий позачерговий з’їзд суддів України на виконання постанови парламенту про розгляд питання щодо дострокового припинення повноважень та звільнення з посад суддів Конституційного Суду України.

Але згодом, як заявив голова Ради суддів України Василь Онопенко, проведення такого з’їзду стало недоцільним через наступне рішення Ради «Про відновлення довіри до судової влади в Україні» (друге читання документа ще не відбулося).

Крім того, як повідомив Онопенко, окремі члени Ради суддів і так блокували засідання 3 і 4 квітня з визначення порядку денного і вирішення питання фінансування цього заходу.
XS
SM
MD
LG