Доступність посилання

ТОП новини

Російська агресія в Україні – головна тема весняної сесії ПАРЄ


Головною темою весняної сесії Парламентської асамблеї Ради Європи стане російська агресія на території України. Для російської делегації вона обіцяє стати однією з найбільш напружених за всю історію членства Росії в Раді Європи.

На обговорення парламентаріїв планують винести питання про санкції щодо Москви за захоплення Криму, аж до оскарження повноважень депутатів в Асамблеї.

У ПАРЄ вже надійшло два проекти резолюції від парламентських груп. Один з них, запропонований Данією, рекомендує позбавити російську делегацію права голосу. Інший документ, внесений представником Великобританії , закликає різко засудити порушення Росією територіальної цілісності України і позбавити Росію повноважень в Парламентській асамблеї.

Як передає «ИТАР-ТАСС», у Держдумі і Раді Федерації Росії кажуть, що в разі, якщо пропозиція про позбавлення повноважень буде винесена на обговорення, російська делегація сама покине ПАРЄ.

«Якщо ставиться на голосування ініціатива Уолтера (Роберт Уолтер – представник Великобританії – ред.), а це остаточно проясниться у вівторок за підсумками засідання моніторингового комітету, то Росія залишає за собою право в попереджуючому порядку відмовитися від своїх повноважень до кінця року і повідомити про це ПАРЄ», – повідомив глава делегації, голова комітету Держдуми з міжнародних справ Олексій Пушков.

Весняна сесія ПАРЄ триватиме з 7 до 11 квітня у Стразбурзі. Крім українського питання, ПАРЄ планує заслухати виступ президента Австрії Хайнца Фішера, звіт щодо проблем проституції, торгівлі людьми та сучасного рабства в Європі, звіт комісара Ради Європи з питань прав людини Нілса Мужніекса.
XS
SM
MD
LG