Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську посилили охорону адмінбудівель і обіцяють жорсткі дії за антиукраїнські акції


У Дніпропетровській області посилена охорона всіх адміністративних будівель, повідомив в. о. заступник голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації Борис Філатов.

За його словами, також міліція посилено патрулює вулиці міст. За даними посадовця, такі заходи місцева влада запровадила після сепаратистських провокацій, що відбулися в Харкові, Донецьку й Луганську.

Крім того, Філатов повідомив, що правоохоронці розпочали кримінальні провадження після проведення проросійських мітингів цими вихідними.

«Після мітингів, які відбулися в регіоні на вихідних, розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом закликів до повалення конституційного ладу (за статтею 109 Кримінального кодексу), а також за фактом замаху на захоплення адміністративних будівель (стаття 295)», – зазначив Філатов.

В облдержадміністрації заявили, що «в разі спроби будь-яких антиукраїнських акцій на території області дії у відповідь будуть миттєвими і максимально жорсткими, буде дано максимальну відсіч».

Тим часом, у соціальних мережах прихильники «Лівого сектора» оголосили збір біля облдержадміністрації, щоб «стоять до победного».
XS
SM
MD
LG