Доступність посилання

ТОП новини

Турчинов: Рада завтра посилить відповідальність за сепаратизм


Турчинов обіцяє діяти проти сепаратистів «адекватно і рішуче»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:32 0:00
Верховна Рада України одним із перший питань завтра розгляне закон про посилення кримінальної відповідальності за сепаратизм та інші злочини проти держави. Про це в зверненні, яке транслював телеканал «Рада» повідомив спікер парламенту, виконувач обов’язків президента України Олександр Турчинов.

«Відповідно до українського законодавства, буде поставлене питання про заборону діяльності політичних партій і громадських організацій, що стоять на позиціях сепаратизму і працюють на країну агресора і проти власного народу», – заявив Турчинов.

Крім того, за словами в.о. президента, враховуючи пасивну поведінку деяких структур місцевих правоохоронних органів, вони будуть доукомплектовані за рахунок підрозділів з інших регіонів.

Турчинов нагадав, що для координації роботи силових структур до Харкова відправили міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, до Донецька – першого віце-прем’єра Віталія Ярему, до Луганська – секретаря РНБО Андрія Парубія і голову СБУ Валентина Наливайченка.

«Вчора розпочалася друга хвиля спецоперації Росії проти України, мета якої дестабілізувати ситуацію в державі, повалити українську владу, зірвати вибори і розірвати на шматки нашу країну… Вороги України намагаються розіграти кримський сценарій. Але ми цього не допустимо. Вночі створено антикризовий штаб, а проти тих, хто взяв у руки зброю, будуть проводитись антитерористичні заходи», – наголосив спікер.

Крім того, за його словами, посилений захист східного кордону країни.
Турчинов наголосив, що сепаратизм і використання зброї проти українських громадян – це не політика, а тяжкий злочин. «А проти злочинців ми будемо діяти адекватно і рішуче».
XS
SM
MD
LG