Доступність посилання

ТОП новини

Росія забороняє ввезення молочної продукції низки українських виробників


Російська санітарна служба заборонила ввезення на територію країни молочної продукції кількох українських підприємств.

«Відповідну інформацію направлено згідно з правилами СОТ уповноваженому органу, до Федеральної митної служби та управління Росспоживнагляду у суб’єктах Росії», – повідомили в прес-службі Росспоживнагляду.

Під забороною – продукція шести українських підприємств.

«З метою забезпечення прав споживачів Росспоживнагляд припинив ввезення на територію Росії молочної продукції українських виробників: ПП «Рось», філія «Охтирський сиркомбінат», АТ «Пирятинський сиркомбінат», ТОВ «Гадячсир», ПАТ «Золотоноський маслоробний комбінат» і ТОВ «Техмолпром», – повідомили в санітарній службі.

«Під час здійснення державного нагляду з обігу харчової продукції виявлено порушення вимог законодавства у сфері захисту прав споживачів, що свідчить про фальсифікацію», – сказали в санітарній службі.

Зокрема, за повідомленням, сири виробництва ПП «Рось», філії «Охтирський сиркомбінат» і АТ «Пирятинський сиркомбінат» не відповідали вимогам федерального закону «Технічний регламент на молоко та молочну продукцію» за жирно-кислотним складом.

За даними Росспоживнагляду, сири виробництва «Пирятинський сиркомбінат» не відповідали техрегламенту на молоко за масовою часткою білка, масовою часткою жиру і за масовою часткою вологи.

«У сирах виробництва ПАТ «Золотоноський маслоробний комбінат» і виробництва ТОВ «Техмолпром» виявлено невідповідність й іншим вимогам федерального закону «Технічний регламент на молоко та молочну продукцію», – кажуть у Росспоживнагляді.

У лютому 2012 року Росія вже вводила заборону на ввезення сирів деяких українських виробників. У квітні 2012 року після переговорів у Москві в Росспоживнагляді з делегацією з України було вирішено поступово зняти ембарго на постачання сиру за умови виконання українськими виробниками російських вимог.

До Росії заборонено постачання кондитерської продукції української корпорації «Рошен».
XS
SM
MD
LG