Доступність посилання

ТОП новини

Донецьк, Луганськ, Харків: сепаратисти проти України. LiveBlog наживо

Сепаратисти в Донецьку проголосили «незалежну Донецьку республіку». У Луганську вони захопили будівлю СБУ. В. о. президента Олександр Турчинов обіцяє діяти рішуче

Турчинов обіцяє діяти проти сепаратистів «адекватно і рішуче».

Виконувач обов’язків президента України Олександр Турчинов заявляє, що сепаратизм і використання зброї проти українських громадян – це не політика, а тяжкий злочин. Він оголосив антитерористичні заходи проти озброєних сепаратистів, які захопили державні установи.
Турчинов обіцяє діяти проти сепаратистів «адекватно і рішуче»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:32 0:00
Луганських сепаратистів фінансують "Сім'я" Януковича з Москви та Єфремов – Ландік
Російськомовна Вікіпедія відреагувала на дії сепаратистів оперативно. Там уже створили сторінку «Донецької народної республіки».

Називають «самопроголошеною державою».
Радіо Свобода перевірило інформацію щодо належності військових літаків, які були помічені в небі над Харковом. Літаки – українські.

У регіональному медіа-центрі управління Міністерства оборони повідомили, що повітряний простір України не порушувався. Як заявив начальник медіа-центру Дмитро Горбунов, над площею Свободи Харкова відбувалися планові польоти двох літаків Мі-29 однієї авіаційної бригади сходу України. За його словами, ці польоти погоджені з усіма інстанціями. «Приводів для хвилювання немає», – запевнив він.
МВС перевіряє, чи мав місце саботаж з боку міліції при захопленні сепаратистами адміністративних будівель в східних містах України.

Заступник міністра внутрішніх справ України Микола Величкович каже, що до вечора буде відомо, чи це захоплення відбувалося за сприяння правоохоронців.

«Чи це був саботаж, чи була інша причина захоплення – зараз безпосередньо керівники на місці будуть вивчати. Для нас надзвичайно важливо, щоб працівники правоохоронних органів, спецслужб залишалися вірними присязі. Думаю, ми будемо знати до вечора, чи був це саботаж, чи просто зусилля, щоб не допустити кровопролиття», – сказав Величкович в ефірі Радіо Свобода.
На брифінгу в понеділок, 7 квітня, директор департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс висловив стурбованість української сторони в зв'язку з трагічним інцидентом, який відбувся в ніч проти 7 квітня в Криму, внаслідок якого російськими військовослужбовцями був розстріляний український офіцер, майор Станіслав Карачевський. У нього залишилися двоє малих дітей та дружина.

«МЗС України не виключає, що російська сторона за умов військової окупації та анексії частини суверенної території України в Криму почала практику позасудових розправ щодо українських військовослужбовців, які залишилися вірними присязі та відмовилися перейти на бік Росії», – сказав речник МЗС України.
У Верховній Раді зареєстрували проект постанови про введення надзвичайного стану в Донецькій, Луганській та Харківській областях. Відповідна інформація з'явилася на сайті парламенту.

Автором є позафракційний депутат Микола Рудковський. Текст проекту документу поки що не оприлюднений.
Міліція затримала 31-річного харків’янина після сутички між проросійськими активістами та прибічниками Євромайдану на площі Свободи біля Харківської облдержадміністрації, повідомляє прес-служба управління МВС у Харківській області. Правоохоронці вилучили в нього два розкладні ножі.

Увечері 6 квітня в Харкові сепаратисти захопили будівлю облдержадміністрації і встановили на ній прапор Росії. Сьогодні, 7 квітня, на будівлю облдержадміністрації повернули Державний прапор України. В обладміністрації продовжуються переговори представників влади з протестувальниками, які зайняли будівлю. Проросійські активісти перебувають безпосередньо перед будівлею ОДА. Через дорогу від них мітингують євромайданівці.

Близько 13:00 невідомі в масках і касках, з кийками, перейшли вулицю, пройшли кордон міліції і напали на людей, що стояли на площі Свободи.
Парламент може заборонити сепаратистські партії та NGO

«Завтра Верховна Рада одним з перших питань розгляне закон про посилення кримінальної відповідальності за сепаратизм та інші злочини проти держави. У відповідності до українського законодавства буде поставлене питання про заборону діяльності політичних партій та громадських організацій, які стоять на позиціях сепаратизму та працюють проти власної держави» –
заявив в. о. президента України Олександр Турчинов у понеділок, 7 квітня.
Економічні наслідки сепаратизму для Криму
Спільними зусиллями правоохоронці Харківщини тримають стан оперативної обстановки під повним контролем, повідомляє МВС на своїй сторінці у Facebook.

До здійснення цієї роботи залучено весь особовий склад органів внутрішніх справ Харківщини, запевняють у міліції. Створений та працює штаб щодо координації дій органів правопорядку по забезпеченню миру та спокою на вулицях Харкова. Разом із працівниками міліції блоку громадської безпеки вулиці патрулюють представники різних громадських формувань.

В Головному управління МВС України в Харківській області цілодобово працює телефон «гарячої лінії»: 705-93-33.

БІЛЬШЕ

XS
SM
MD
LG