Доступність посилання

ТОП новини

Під Дніпропетровською ОДА мітингують прихильники проросійських сил і євромайданівці


Під Дніпропетровською облдержадміністрацією упродовж кількох годин мітингують прихильники проросійських сил та активісти Євромайдану, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Люди з «георгіївськими» стрічками скандують «Русь єдина», «Беркут», «Хунту долой». За словами учасників мітингу, вони вимагають федералізації України і підтримують дії проросійських сил у Донецьку, Харкові й Луганську.

Серед активістів – пенсіонери і молодики спортивної статури. Вони запевняють, що їхній мітинг мирний, і планів захоплювати адміністративні будівлі вони не мають.
Відділені кордоном міліції під облдержадміністрацією проводять мітинг активісти Євромайдану. Протистояння між сторонами поки що тільки словесне: люди з «георгіївськими» стрічками співають пісні радянських часів, прихильники євроінтеграції – гімн України.

Однак, за словами координатора Євромайдану Анатолія Сокоринського, наразі є ймовірність того, що проросійські сили вдадуться до спроби захоплення будівлі Дніпропетровської обласної ради, більшість у якій досі складають регіонали і яку очолює представник Партії регіонів Євген Удод.

«А наскільки там готовий сценарій сепаратизму, ми не знаємо. Є така небезпека. Я думаю, що сьогодні більше уваги треба приділяти затяту будівлі обласної ради і не допустити будь-якого захоплення приміщення», – сказав Сокоринський.

Напередодні в Донецькій, Луганській і Харківській областях відбулися сепаратистські мітинги, під час яких активісти захопили будівлі ОДА й місцеві управління СБУ.
XS
SM
MD
LG