Доступність посилання

ТОП новини

У Миколаєві проросійські сили не змогли захопити облдержадміністрацію


Проросійські сили не змогли захопити будівлю Миколаївської облдержадміністрації. За повідомленнями місцевих ЗМІ, увечері в понеділок найбільш активні представники сепаратистів не змогли переконати близько сотні учасників мітингу перейти до активних дій.

Близько 22:30 міліціонери стали оточувати демонстрантів, і вони стали тікати від приміщення облдержадміністрації.

З іншого боку до сепаратистів наблизилися кількасот представників проукраїнського Народного ополчення Миколаєва. Між сторонами сталися сутички, міліція змогла розділити учасників бійки, ставши між ними живим ланцюгом. Кілька людей отримали травми.

Близько опівночі прихильники єдиної України знесли наметове містечко сепаратистів, при цьому, повідомляють «Никвести», знайшли пістолет і холодну зброю.

У неділю сепаратисти захопили в Харкові будівлю облдержадміністрації, в Донецьку – будівлі облдержадміністрації та СБУ, в Луганську – приміщення СБУ. У понеділок проросійські сили активізувалися також в Одесі і Миколаєві, але значні сили прихильників єдиної України та силовиків завадили реалізувати сценарії, подібні до реалізованих на Сході України.
XS
SM
MD
LG