Доступність посилання

ТОП новини

Учасники протестів у Донецьку здали частину зброї, однак ОДА під контролем сепаратистів


Донецьк, 7 квітня
Донецьк, 7 квітня
Учасники протестних акцій у Донецьку здали частину зброї, заявив міський голова Олександр Лук’янченко. Мер міста наголосив, що негативно ставиться до сепаратистських закликів, що лунають сьогодні в Донецьку. Водночас він висловив думку, що така ситуація склалася через небажання зрозуміти проблеми з боку центральних органів влади.

Лук’янченко висловив сподівання, що «уряд і Верховна Рада України почують людей», інакше вони «сподіватимуться на захист сусідньої держави».

У той же час, сепаратисти, які що захопили Донецьку облдержадміністрацію, готуються до штурму будівлі силовими структурами й попросили жінок залишатися в будівлі ОДА, повідомляє видання «Остров».

«А ви, жінки, у жодному випадку не розходіться! Ну не будуть по вас стріляти. Вони просто не мають права. Залишайтеся, стійте тут, милі жінки», – закликали вони.
Сепаратисти продовжують зміцнювати барикади. По всьому периметру донецької ОДА можна побачити підготовлену сепаратистами велику кількість розібраної брущатки.

У понеділок самопроголошена «народна обласна рада» Донецької області ухвалила рішення щодо створення Незалежної Донецької республіки і її входженні до складу Росії. «Народна обласна рада» засідала у захопленій напередодні будівлі Донецької обласної ради/обласної державної адміністрації.

Сьогодні ж Координаційний Комітет патріотичних сил Донбасу вирішив скасувати рішення «народної» облради про створення «Донецької республіки».
Про це йдеться в заяві прес-служби КПСД.
XS
SM
MD
LG