Доступність посилання

ТОП новини

Нова влада України не хоче боротися з корупцією, кажуть в Transparency International (виправлено)


Більшість українських чиновників високого рівня не хоче міняти ситуацію щодо засилля корупції у владі. Про це заявив у Брюсселі виконавчий директор Transparency International Україна Олексій Хмара.

«Це нова влада зі старими обличчями. В українському кабінеті міністрів є 17 міністрів і один прем'єр-міністр. Я знаю там тільки три нові обличчя. Тільки три. Решта з них старі, що працювали чиновниками на різних посадах. У Парламенті взагалі всі старі обличчя. Вони використовували корупцію як звичайний засіб життя. Зараз вони не хочуть кардинально міняти ситуацію», – сказав він.

За словами Хмари, понад 400 українських чиновників в часи Віктора Януковича взяли участь у кампанії моніторингу, що проводить Transparency International.

«Я повинен сказати, що серед них 80 посадових осіб високого рівня. І кожна п’ята людина має зараз великі проблеми з корупцією, вони існують за рахунок корупційних грошей», – зауважив він.

Організація вимагає кардинально змінити правила гри, зокрема в правоохоронних органах України, наголосив виконавчий директор Transparency International Україна.

«Повторити сценарій Грузії, влада якої була дуже хороброю. Там звільнили всіх поліцейських і організували новий конкурс для інших людей. Ми намагаємося здійснити те ж саме в Україні, але у нас є дуже сильний опір з боку співробітників правоохоронних органів».
XS
SM
MD
LG