Доступність посилання

ТОП новини

ПАРЄ розгляне сьогодні проект резолюції щодо України


ПАРЄ розгляне сьогодні проект резолюції щодо України. Головні її складові – невизнання кримського референдуму та засудження дій Росії через анексію півострова.

Як повідомив виконувач обов’язків керівника Департаменту міжнародних організацій МЗС України Андрій Бешта, Україна сподівається на підтримку ПАРЄ в питанні адекватних дій щодо посягання на територіальну цілісність України з боку Росії.

«Яке буде рішення ще рано говорити, оскільки це предмет розгляду. Це парламентський орган, в який уряд не може втручатися, але ми це називаємо позбавлення Росії в тій чи іншій мірі повноважень. Це може виражатися як у позбавленні права голосу, так і в позбавленні участі в роботі органів Парламентської асамблеї. Держави-члени повинні дати оцінку діям Російської Федерації», – заявив дипломат.

Сесія ПАРЄ українське питання розглядатиме сьогодні, а вже завтра Асамблея може позбавити російську делегацію права голосу до кінця року.

Росія з документом категорично не згодна. Про це заявив глава делегації в ПАРЄ Олексій Пушков, зазначивши, що Захід у проекті резолюції ПАРЄ ні словом не обмовився про «екстремістські організації, які діють в Україні». Російська делегація запропонує свої поправки до проекту резолюції.

Моніторинговий комітет ПАРЄ напередодні запропонував Асамблеї ухвалити проект резолюції, в якому референдум у Криму буде визнано неконституційним, а анексію території з боку Російської Федерації такою, що немає юридичної сили.

Весняна сесія Парламентської асамблеї Ради Європи розпочалася 7 квітня і триватиме до 11-го.
XS
SM
MD
LG