Доступність посилання

ТОП новини

Аваков: ситуація на сході вирішиться протягом 48 годин або переговорами, або силою


Арсен Аваков
Арсен Аваков
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявляє, що ситуація в трьох східних областях України вирішиться протягом 48 годин.

«Режим антитерористичної операції в усіх трьох областях не скасовано, й у будь-який момент ми можемо провести всі сплановані дії», – сказав він сьогодні перед засіданням Кабміну.

Міністр заявив, що у правоохоронців є два варіанти розвитку подій щодо врегулювання ситуації – переговори і силові методи.

Як повідомили в прес-центрі Служби безпеки України, переговори про звільнення будівлі СБУ в Луганську тривають. За результатами перемовин з проросійськи налаштованими активістами, 56 людей змогли покинути приміщення, йдеться в повідомленні.

За цими даними, люди вийшли без зброї, ніхто з них жодних травм не отримав.

Раніше у прес-центрі СБУ повідомляли, що, погрожуючи зброєю та вибухівкою, сепаратисти насильно утримують близько 60 громадян, тобто «вдаються до засобів, які використовують терористи».

Учора в Луганську один із проросійських радикалів біля захопленої будівлі СБУ стверджував, що їм «залишилося протриматися лише добу». Про небезпеку прямої російської агресії саме на території Луганської області заявив на своїй сторінці у Facebook координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук. За його словами, «сепаратисти отримали вказівку від своїх російських кураторів забезпечити «коридор» на кордоні для введення російських підрозділів».
XS
SM
MD
LG