Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровські майданівці вимагають судити за самочинне зняття прапора України


Координатори дніпропетровського Євромайдану, члени громадської організації «Народна воля Дніпра» пропонують внести до Кримінального кодексу України статтю про відповідальність за заклики до сепаратизму і розширити статтю «Наруга над державними символами».

У відкритому зверненні до в.о. президента України, голови Верховної ради Олександра Турчинова вони пропонують доповнити її пунктом про встановлення кримінальної відповідальності за несанкціоноване зняття державного прапора України з державних установ і заміну його прапором іноземної держави. Про це сьогодні на прес-конференції у Дніпропетровську повідомили керівники організації Василь Сухов та Іван Маркевич.

«Сепаратистські настрої в Україні й зокрема на Дніпропетровщині розпалюються посередництвом двох чинників: зовнішнього і внутрішнього. Зовнішній пов’язаний із впливом Москви. До внутрішніх чинників можна віднести проросійські громадські організації та партії, які безпосередньо організовують заходи з дестабілізації ситуації», – заявили активісти.

Також вони звернулися до Турчинова з вимогою дати доручення Міністерству юстиції скасувати реєстрацію організацій і партій, які закликають до сепаратизму і федералізації України. За словами активістів, Мін’юст мав би скасувати реєстрацію КПУ, «Русского блока», «Русского единства», Спілки радянських офіцерів й інших об’єднань.

Від Служби безпеки майданівці вимагають «активізувати діяльність з виявлення агентів впливу, провокаторів та агентів російських спецслужб з метою недопущення подальшої ескалації конфлікту та розколу України».

Крім того, активісти вимагають від керівника держави більше висвітлювати у ЗМІ тему небезпеки розколу України.
XS
SM
MD
LG