Доступність посилання

ТОП новини

У Стамбулі обговорюють ситуацію з правами людини в Криму


Правозахисники координують роботу в Криму та на інших спірних територіях
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:43 0:00
Правозахисники із невизнаних і частково визнаних державних утворень східної Європи зібралися в турецькому Стамбулі для того, щоб поділитися своїм досвідом й обговорити можливості співпраці.

Регіональний семінар «Підходи до захисту прав людини в східно- європейських спірних суб’єктах» організований Міжнародною федерацією за права людини (FIDH). У ньому беруть участь правозахисники та громадські діячі з Азербайджану, Вірменії, Грузії, Молдови, Росії та України, а також представники Ради Європи та Європейського суду з прав людини.

Предметом обговорення учасників семінару є ситуація в Абхазії, Криму, Нагірному Карабасі, Придністров’ї та Південній Осетії.

У своєму вступному слові почесний президент FIDH Суер Белхассен відзначила, що загальна кількість населення спірних суб’єктів східної Європи вже становить близько 3,5 мільйона людей. за її словами, у цих людей багато схожих проблем із дотриманням їх прав і свобод.

Завдання стамбульського семінару – обговорити стратегію правозахисної діяльності у спірних суб'єктах Східної Європи, ґрунтуючись на досвіді працюючих там громадських активістів. За підсумками семінару будуть вироблені рекомендації, які направлять владі всіх зацікавлених держав.

Міжнародна федерація за права людини (FIDH) – рух, що займається захистом жертв правопорушень та притягненням до відповідальності винних у порушеннях прав людини. До складу федерації, головний офіс якої розташований у Парижі, входять 164 національних організації із понад ста країн.
XS
SM
MD
LG