Доступність посилання

ТОП новини

Санкції проти Росії необхідно посилити – голова Freedom House


Дейвід Креймер
Дейвід Креймер

Президент міжнародної організації Freedom House Дейвід Креймер заявляє, що західні країни мають запровадити суворіші санкції щодо Росії за її політику щодо України.

«Я сподіваюся, що США і Канада вже скоро введуть додаткові санкції. Західні країни мають ввести більш жорсткі санкції щодо Російської Федерації. Ми не повинні реагувати на те, що робить керівництво Росії, ми повинні цьому запобігати», – сказав він сьогодні в Києві.

Креймер заявив, що санкції, які вже були запровадження проти Росії, були «першим хорошим кроком, але поки що лише першим».

При цьому він вказав, що російська економіка вже відчула на собі наслідки ухвалених рішень.

Президент Freedom House переконаний, що влада України та західні країни ніколи не повинні визнавати анексію Криму Росією. За його словами, зустріч на рівні США-ЄС-Росія-Україна щодо ситуації в Криму, про яку зараз говорять, не дасть позитивного результату.

«Я не дуже сподіваюся, що вони завершаться якимось рішенням, Росія пропонує федералізацію, що є способом знищення України. Росія хоче відтягнути проведення виборів, і, як і раніше, не сприймає владу України, як легітимну», – сказав він.

Креймер також заявляє, що українці ніколи не говорили про федералізацію країни, доки про це не почала говорити Москва.

«Я не думаю, що Росію хвилює майбутнє України, керівництво Росії хотіло б розірвати Україну, щоб Захід втратив до неї інтерес», – наголосив він.

Президент Freedom House також заявив, що в Україні не спостерігаються ті прояви екстремізму й радикалізму, про які заявляють у Росії.

«Кремлівська пропаганда намагається описати те, що відбувається, як розгул екстремізму. Я не бачив жодних доказів цього. Є певна частина опозиції, яка є правою, але вони не відіграють домінуючої ролі, і їхні рейтинги досить низькі», – сказав він.

XS
SM
MD
LG