Доступність посилання

ТОП новини

Путін каже, що спочатку не планував анексії Криму


Володимир Путін
Володимир Путін
Остаточне рішення про включення Криму і Севастополя до складу Росії ухвалювалося з урахуванням проведеного на півострові соціологічного опитування настроїв населення, заявив президент Росії Володимир Путін.

«Рішення я ухвалив остаточні після того, як стало зрозуміло настрої людей. Адже ми не готувалися до такого розвитку подій. Можна було собі уявити, як люди налаштовані, але ми цього достовірно не знали», – сказав Путін під час зустрічі з активом Загальноросійського народного фронту.

«Лише після проведення перших соціологічних опитувань, які ми провели, прямо скажемо, потай, але ці цифри були досить близькі до реалій, стало ясно, що ми лінію поведінки обрали правильно», – додав Путін.

За його словами, перше соціологічне опитування показало, що за приєднання до Росії виступає 80% населення Криму, а у Севастополі – «ще більше». «Ну а на референдумі, коли процес почав розвиватися, ця кількість ще зросла», – зазначив Путін, додавши, що це був дивовижний показник.

Президент Росії наголосив: «Якщо б ми не знали такої позиції, ми б так не діяли, як діяли послідовно, наполегливо, рішуче».
XS
SM
MD
LG