Доступність посилання

ТОП новини

МЗС заявляє про накопичення бойової техніки на аеродромах Росії біля кордону з Україною


Міністерство закордонних справ України заявляє, що на аеродромах Росії біля кордону з Україною збільшується кількість бойової техніки. Про це йдеться в коментарі департаменту інформаційної політики МЗС.

Дипломатичне відомство наголошує, що заяви Росії про нібито позитивні результати здійснення спостережливих польотів і інспекцій на російській території, що демонструють відсутність істотної позапланової військової діяльності біля кордонів із Україною, вводять в оману міжнародне співтовариство.

«Українська сторона відповідально заявляє, що матеріали двох спостережних польотів за договором про відкрите небо, проведених у березні-квітні 2014 року, наочно демонструють збільшення кількості бойового повітряного компоненту на аеродромах Російської Федерації поблизу України», – йдеться в повідомленні.

МЗС також наголошує, що, за результатами проведеної 18-21 березня інспекції, на території Білгородської й Курської областей Росії зафікували розміщення в польових умовах трьох батальйонів 76-ї десантно-штурмової і 106-ї повітряно-десантної дивізій, які виявилися не тільки поза місцями постійної дислокації, але й за межами полігонів.

«В української сторони виникає цілком обґрунтоване питання, що роблять елітні підрозділи російських військ у відкритому полі, і яка справжня мета їхнього перебування поблизу кордону України», – додає МЗС.

Міністерство також вважає, що відмова російської сторони взяти участь у спільному засіданні Постійної ради й Форуму Організації з безпеки й співпраці в Європі, під час якого планувалося розглянути питання концентрації військ Росії поблизу кордону з Україною, посилює підозри в наявності прихованих планів у Росії.
XS
SM
MD
LG