Доступність посилання

ТОП новини

Ахметов каже, що Донбас – це Україна, і закликає до переговорів


Рінат Ахметов
Рінат Ахметов
Єдиний шлях виходу iз ситуацiї, що склалася в Донецькiй областi, на сьогоднi полягає у проведеннi переговорiв, заявляє донецький бiзнесмен Рiнат Ахметов.

«Люди хочуть, щоб голос Донбасу був почутий. Люди хочуть, щоб Донбас поважали. Люди хочуть мати гiдну роботу, мати гiдну зарплату. Одним словом, люди хочуть кращого життя. Напрошується запитання, що робити? Єдиний правильний шлях – це шлях переговорiв. Я глибоко переконаний, що треба сiдати за стiл переговорiв i домовлятися», – сказав вiн пiд час зустрiчi адмiнiстративно-господарського активу Донецької областi з прем’єром Арсенiєм Яценюком.

За словами Ахметова, вiд таких переговорiв «мають виграти люди, має виграти Донбас, має виграти Україна».

Водночас він додав, що є противником захоплення будівель і зброї і виступає проти насильства. Ахметов наголосив, що на сьогоднi ситуацiя «дуже складна».

Водночас він додав, що для нього «Донбас – це Україна». «I ось тут, я попросив, звернувся, пiдтримайте мене, будь ласка. Я хочу сказати, що Донецьк, Донбас, Україна в моєму серцi назавжди», – сказав Ахметов.

6 квітня в Донецьку проросійські активісти штурмом захопили будівлю облдержадміністрації. Наступного дня сепаратисти, які захопили будівлю ОДА, оголосили про створення суверенної держави «Донецька республіка» і про проведення до 11 травня референдуму про приєднання до Росії.

Прокуратура Донецької області повідомляє, що не припиняються переговори про добровільне звільнення будівлі облдержадміністрації.

Вночі 8 квітня Ахметов також приїжджав до захопленої будівлі і вів переговори з сепаратистами, щоб запобігти штурму будівлі правоохоронцями.

Водночас влада не виключає силового звільнення ОДА в Донецьку.

Крім Донецької ОДА, наразі залишається захопленою сепаратистами будівля СБУ в Луганську. Харківські адмінбудівлі від нападників звільнили.
XS
SM
MD
LG