Доступність посилання

ТОП новини

Мешканці Донеччини забезпечують військових усім необхідним


Донеччани допомогли військовим на 100 тисяч гривень
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:25 0:00

Донеччани допомогли військовим на 100 тисяч гривень

Всупереч стереотипу, що всі на Донеччині прагнуть приєднатись до Росії, мешканці регіону активно відгукнулись на ідею допомагати українським військовим. Для військових люди жертвують від кількох кілограмів сала й кількох десятків гривень до кількох десятків тисяч гривень.

«До суботи-неділі тут накопичуються десятки коробок. Тільки минулий раз ми відвезли більше ніж 100 кілограмів ліків для наших десантників, для наших прикордонників, – говорить Дмитро Ткаченко, член Координаційного комітету патріотичних сил Донбасу. – Самі собою зібрались перші 10 тисяч гривень, самі собою купились перші 20 спальних мішків, це відбулось буквально за кілько годин – і ми їх відвезли».

Прикордонники говорять про те, що більш важливо, що люди про них пам’ятають і те, як вони до них ставляться, ніж те, що до них привозять. В останню неділю волонтери навіть організували концерт для армійців для підняття бойового духу.

Схід і Захід разом

Військові, що приїхали з Черкас, теж не залишаються у боргу. З місцевими жителями у них взаєморозуміння та взаємодопомога.

«Бачите, у нас зараз навіть на концерті були присутні місцеві мешканці, постійно у нас приходять школярі для занять. Надаємо допомогу місцевим, які є в цьому селі, в сусідніх селах. багатодітним сім’ям, як є, вже кілька разів таку допомогу надавали», – розповів Радіо Свобода Василь Польовий, підполковник прикордонних військ.

Місцеві благодійники постійно на зв’язку з військовими і реагують на всі їхні прохання. Богдан Паньківський, майор медичної служби, розповів Радіо Свобода, що в плані ліків вони забезпечені всім необхідним.

«Багато небайдужих людей самі звертаються до нас із пропозицією допомогти, питають, які нам необхідні медикаменти. Надали допомогу у вигляді 700 індивідуальних перев’язувальних пакетів, а також нам заказали, вже в дорозі ноші медичні і джгути. Також вони нам замовили медичні жилети саме для медичного персоналу та фельдшерів-інструкторів», – зазначає Богдан Паньківський.

Донеччан, що хочуть допомагати армії, чимало. Дехто возить продукти й речі, хтось обмежується дзвінками на загальнонаціональний номер 565. Але і ті, й інші розуміють, що хочуть жити в єдиній Україні.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG