Доступність посилання

ТОП новини

Стадіон «Старт» у Києві пообіцяли «очистити від корупції»


Стадіон «Старт» пообіцяли «очистити від корупції»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:59 0:00

Стадіон «Старт» пообіцяли «очистити від корупції»

Прибирання на київському стадіоні «Старт», що на Лук’янівці, влаштували активісти та мешканці сусідніх будинків. Таким чином вони долучаються до акції «Зробимо Україну чистою» та намагаються привернути увагу громади і влади до можливої забудови цієї ділянки та корупційних схем, за якими, на думку активістів, цю ділянку передали приватній фірмі ТОВ «Голден хаус».

«Я нещодавно переїхала сюди жити і стала ходити вранці бігати на стадіон. Побачила, що тут щось не те: стадіон закинутий, сміття не вивозиться, – розповідає активістка ініціативи із захисту стадіону «Старт» Любов Калініченко. – Одна інстанція відповіла на мій запит, що стадіон передали у довгострокову оренду ТОВ «Голден Хаус» для реконструкції та побудови торговельно-офісного приміщення. По-друге, він був позбавлений статусу спортивного парку».

Окрім прибирання, активісти влаштували також майстер-класи для дітей, конкурс малюнків і футбольний матч.

Присутні на заході політики Віталій Кличко та Володимир Бондаренко обіцяли сприяти збереженню стадіону і «очищення його від корупції» – або через подавання касаційної скарги, або через відповідне рішення Київради.
XS
SM
MD
LG