Доступність посилання

ТОП новини

США попереджають Росію про нові санкції


Держсекретар США Джон Керрі
Держсекретар США Джон Керрі
Держсекретар США Джон Керрі попередив голову МЗС Росії Сергія Лаврова, що на Російську Федерацію очікують нові наслідки, якщо вона не здійснить кроки з деескалації ситуації на сході України, повідомив Держдепартамент США.

Міністри зовнішньополітичних відомств двох країн обговорили кризу навколо України в телефонній розмові, що відбулася за ініціативи американської сторони, передає «Бі-Бі-Сі».

Керрі висловив глибоке занепокоєння тим, що нинішні напади бойовиків на адміністративні будівлі в кількох містах на сході України направлялися зовнішньою силою. Бойовики були озброєні російською зброєю й одягнені в таку ж уніформу, яка була на російських військових, які окупували Крим, наголошує Держдепартамент.
Озброєні особи, причетні до захоплення будівлі СБУ у Слов’янську
Озброєні особи, причетні до захоплення будівлі СБУ у Слов’янську

Лавров, у свою чергу, попередив Керрі, що запланована на 17 квітня чотиристороння зустріч щодо врегулювання української кризи буде зірвана, якщо стосовно жителів південного сходу України буде застосовано силу, зазначає МЗС Росії в своєму звіті про телефонну розмову двох міністрів.

17 квітня в Женеві мають відбутися переговори представників Росії, США, України та Євросоюзу, хоча остаточний формат цієї зустрічі досі не затверджений.
XS
SM
MD
LG