Доступність посилання

ТОП новини

У центрі Слов’янська спокійно, держбуділві забарикадовані – очевидці


Захоплена будівля МВС у Слов’янську, 12 квітня 2014 року
Захоплена будівля МВС у Слов’янську, 12 квітня 2014 року
На Донеччині триває антитерористична операція, яку проводять українські правоохоронці та СБУ.

Вдень на в’їздах до Слов’янська відбувалось протистояння між українськими силовиками та невідомими озброєними людьми, що захопили адміністративні будівлі. В центрі міста зараз все спокійно, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Як розповідають мешканці міста, в центрі перестрілок не було, основні події відбувались на околицях, де правоохоронці намагалися ліквідувати блок-пости невідомих. Зараз у місті будівлі МВС та СБУ досі під контролем проросійських активістів, біля них збудовані барикади.

«Я щойно був у центрі міста, там де захоплені будівлі, там зараз все спокійно. Якщо й ведуться бої, то все відбувається на в’їздах в місто, – розповів Радіо Свобода місцевий житель Роман. – Будівлі залишаються під контролем проросійськи налаштованих громадян, але все відносно спокійно. Частина озброєних людей, що захоплювали вчора будівлі, перебуває біля барикад. Але сьогодні у них помітно менше вогнепальної зброї, вони перейшли на палки. Певна частина населення там стоїть, але це небагато. У них є підтримка, але не така значна, як про це заявляла мер міста».

Інші мешканці міста підтвердили, що жодну з захоплених будівель наразі не звільнено. При цьому, за їх словами, озброєні люди не висували власних вимог. З вимогами про референдум виступають лише мітингарі без зброї, які прийшли на барикади вже сьогодні.

За даними Донецької обласної державної адміністрації, сьогодні під час антитерористичної операції у Слов’янську одна людина загинула і дев’ять зазнали поранень.

Озброєні люди захопили адмінбудівлі у Слов’янську в суботу, подібні захоплення, з різним успіхом, тривають в інших містах Донбасу.
XS
SM
MD
LG