Доступність посилання

ТОП новини

У США також побачили «явні ознаки участі Москви» в діях сепаратистів на Донбасі


Посол США в ООН Саманта Пауер
Посол США в ООН Саманта Пауер
Сполучені Штати бачать в останніх подіях в Україні «явні ознаки участі Москви». Посол США в ООН Саманта Пауер сказала сьогодні в іетерв’ю ABC Television, що адміністративні будівлі у Слов’янську та інших містах Донеччини захоплювали «професійно, скоординовано».

Раніше сьогодні Міністерство закордонних справ України заявило, що 17 квітня надасть світовій спільноті докази прямої участі російських спецслужб у сепаратистських діях на Сході України.

Вона також сказала, що США готові посили санкції проти Росії, «якщо триватимуть дії, подібні до тих, які ми бачили протягом останніх кількох днів».

З захопленням Криму Росією в березні західні країни запровадили санкції, спрямовані проти російських фізичних і юридичних осіб.

12 квітня держсекретар США Джон Керрі попередив про «додаткові наслідки», якщо Росія не вдасться до зусиль із «деескалації» і не відведе війська з кордону України.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що уряд у Києві «демонструє свою нездатність взяти на себе відповідальність за долю країни».

Генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен заявив сьогодні, що «вкрай стурбований» через ескалацію напруженості в Східній Україні. Він засудив «узгоджену кампанію насильства проросійських сепаратистів, які прагнуть дестабілізувати Україну як суверенну державу».

Голова НАТО додав, що «є серйозним розвитком ситуації нова поява чоловіків зі спеціалізованими російськими озброєннями і в однакових мундирах без знаків розрізнення, які раніше носили російські військові під час анексії Криму».

«Будь-яке продовження військового втручання тільки поглибить міжнародну ізоляцію Росії», – додав Расмуссен.

Єврокомісар із зовнішньої політики та політики безпеки Катрін Аштон закликала Росію «припинити будь-які дії, спрямовані на дестабілізацію України». Вона також високо оцінила дії української влади.

У суботу сепаратисти захопили у Слов’янську на Донеччині адміністративні будівлі, сьогодні вони продовжили свої дії в кількох інших містах області. Заворушення відбуваються також у Харкові.

Від минулих вихідних у руках сепаратистів залишаються обласне управління СБУ в Луганську і облдержадміністрація в Донецьку.
XS
SM
MD
LG