Доступність посилання

ТОП новини

Дещиця: Росія хоче зірвати зустріч по Україні в Женеві, бо не має чого сказати


Андрій Дещиця
Андрій Дещиця
Росія хоче зірвати чотиристоронню зустріч у Женеві щодо ситуації в Україні, бо не має чого сказати на цій зустрічі, заявляє виконувач обов’язків міністра закордонних справ України Андрій Дещиця.

За його словами, про це свідчать дії Росії, яка «підтримує і фінансово, і організаційно протести в східних областях України».

«Виглядає, що це є сценарій Росії зірвати цю зустріч у Женеві. Тому що Росії насправді немає чого сказати, тому що потрібно буде визнавати свою політику агресора», – сказав Дещиця в ефірі Радіо Свобода, коментуючи заяву свого російського колеги Сергія Лаврова. Напередодні той попередив держсекретаря США Джона Керрі, що заплановані чотиристоронні переговори щодо України можуть не відбутись, якщо Київ піде на силовий варіант вирішення ситуації на сході України.

Щодо очікувань України від зустрічі в Женеві керівник МЗС сказав, що розраховує на початок переговорів.

«Я сподіваюся, що ми почнемо говорити, бо нам є що сказати. У нас є свої вимоги, які ми хочемо виставити російській стороні. І перш за все це стосується питань деескалації ситуації в Україні, включаючи Крим, деескалації на кордонах України, відведення російських військ від кордонів України. Хочемо говорити також про питання торговельно-економічної співпраці, базованої на ринкових правилах і правилах Світової організації торгівлі, а не на правилах шантажу і політики», – наголосив Дещиця.

Зустріч керівників зовнішньополітичних відомств США, ЄС, Росії й України, на якій обговорюватимуть кризу в Україні, має відбутися в Женеві 17 квітня.
XS
SM
MD
LG