Доступність посилання

ТОП новини

ВСУ закрив «газову справу» Тимошенко за відсутністю події злочину – захист


Юлія Тимошенко
Юлія Тимошенко
Верховний суд України закрив «газову справу» екс-прем’єра Юлії Тимошенко у зв’язку з відсутністю події злочину, заявив її захисник Сергій Власенко.

«Сьогодні Верховний суд під час спільного засідання всіх палат Верховного суду, в якому брали участь 42 із 48 суддів, поставив жирну крапку у фальсифікованій «газовій справі»... встановив, що в діях Юлії Тимошенко немає навіть події злочину», – сказав захисник.

За його словами, це означає повну юридичну реабілітацію Тимошенко.

«Нарешті вища судова інстанція встановила... що все це називається одним словом – брехня. Це означає для Юлії Володимирівни повну не лише політичну реабілітацію, а й повну, тотальну юридичну реабілітацію», – сказав Власенко.

Печерський райсуд Києва 11 жовтня 2011 року засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення службових повноважень під час підписання у 2009 році газових угод з Росією.

З кінця 2011 року екс-прем’єр відбувала покарання у Качанівській колонії в Харкові. Через кілька місяців її перевели до лікарні в Харкові, де вона перебувала до звільнення.

22 лютого 2014 року Верховна Рада України ухвалила постанову про звільнення Тимошенко з-за ґрат на підставі рішення Європейського суду з прав людини та рішення Комітету міністрів Ради Європи, після чого Тимошенко вийшла на свободу.
Нині вона балотується в президенти України.
XS
SM
MD
LG