Доступність посилання

ТОП новини

США підтверджують перебування в Києві голови ЦРУ


Джон Бреннан, архівне фото
Джон Бреннан, архівне фото
У США Білий дім підтвердив сьогодні, що директор Центрального розвідувального управління Джон Бреннан на вихідні побував у Києві.

Як сказав речник Білого дому Джей Карні, зазвичай візити керівника ЦРУ не коментуються, але цього разу Вашингтон говорить про нього через надзвичайні обставини, а саме неправдиві твердження Росії.

За словами речника, це була частина регулярної поїздки директора ЦРУ до країн Європи. Він нагадав, що такі візити чільних представників спецслужб є стандартним способом посилювати взаємно корисну співпрацю в галузі безпеки.

Карні наголосив, що так само ще з часів від кінця Холодної війни роками відбувалася і співпраця спецслужб США й Росії, представники яких зустрічалися регулярно. Було б абсурдно припускати, ніби такі зустрічі можуть нести будь-що відмінне від такого духу співпраці, додав речник.

Раніше сьогодні міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, згадавши про повідомлення про візит Джона Бреннана до Києва, заявляв, що не отримав ніяких «зрозумілих пояснень» із приводу цього візиту, не пояснивши, чому хтось мав би надавати такі пояснення.

У російських засобах інформації поширюють думки, нібито Бреннан приїжджав до України, щоб «віддати вказівки» українському керівництву оголосити антитерористичну операцію на сході країни.

Там останніми днями активно діють проросійські сепаратисти і, за даними СБУ, розвідувально-диверсійні групи ГРУ Генштабу Збройних сил Росії, що свідчить про широкомасштабну військову агресію Росії в регіоні.
XS
SM
MD
LG