Доступність посилання

ТОП новини

ЄС готує нові санкції проти Росії через Україну


Європейський союз вирішив розширити перелік осіб, причетних до дестабілізації України, щодо яких запроваджуються візові і майнові санкції, повідомила в понеділок верховний представник ЄС із закордонних справ Катрін Аштон.

За її словами, нині укладається перелік цих додаткових осіб, яких стосуватимуться обмеження на видачу віз і замороження активів.

Як наголосила Аштон, намагання дестабілізувати Україну мають бути припинені. Євросоюз твердо підтримує єдність, суверенітет і територіальну цілісність України і закликає Росію відвести свої війська від кордонів України.

Рішення розширити число осіб, яких стосуватиметься ця друга фаза санкцій ЄС, ухвалили в понеділок на засіданні Ради ЄС із закордонних справ, повідомив, зі свого боку, міністр закордонних справ Великої Британії Вільям Гейґ.

Водночас, наголосив він, учасники засідання наголосили на необхідності терміново завершити розробку над завершенням підготовки до можливої третьої, значно ширшої фази санкцій проти Росії, на випадок, якщо вони виявляться необхідні. Єврокомісія запевнила, що ця робота вже майже завершена, сказав Гейґ.

За його словами, події наступних днів дадуть знати, як розвивається ситуація з діями Росії проти України. На цей час рішення щодо третьої фази санкцій іще не ухвалене, але за потреби для цього можуть скликати саміт ЄС, додав міністр.

Раніше в ЄС заявляли, що запровадять третю фазу санкцій проти Росії, економічних проти певних секторів російської економіки, якщо Москва піде на дальшу воєнну агресію проти України після незаконної окупації і анексії українського Криму.
XS
SM
MD
LG