Доступність посилання

ТОП новини

Під Верховною Радою палали шини, проте недовго


Під Верховною Радою палали шини, проте недовго
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:03 0:00
Близько 500 людей пікетували в понеділок увечері будівлю Верховної Ради, вимагаючи активних дій влади для боротьби з сепаратизмом на Сході країни.

Разом із тим учасники пікету вимагали звільнення міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та виконувача обов’язків президента Олександра Турчинова.

Дехто з учасників мітингу підпалив декілька шин, але їх одразу погасили з вогнегасника, назвавши це «провокацією».

Серед мітингарів також лунали поодинокі заклики штурмувати Верховну Раду, але більшість учасників мітингу не пішла на такі дії.

«Сьогодні народ прийшов, щоб його почула влада. Народ нічого не штурмував, адже адекватно реагує на ситуацію. Завтра нас прийде значно більше, і ми будемо вимагати від влади відповідальності», – заявив координатор ініціативи «Білий молот» Владислав Горанін.

Учасники мітингу вирішили зібратися у вівторок уранці о 9-й годині під стінами Верховної Ради і продовжити свій пікет.

Раніше в понеділок на вічі на майдані Незалежності в Києві сотники Майдану вимагали мобілізації силових структур для підтримки східних областей у боротьбі з сепаратизмом. Вони просили не перешкоджати громадській ініціативі в боротьбі із сепаратизмом, якщо в найближчу добу «не почнеться ефективний опір і рішучі дії на Сході України». У той же час Рада сотень Майдану теж вимагала звільнення міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Останніми днями у східних областях України сепаратисти захоплюють будівлі органів влади. За даними СБУ, їхні дії координують розвідувально-диверсійні групи ГРУ Генштабу Збройних сил Росії, й таким чином там відбувається широкомасштабна військова агресія Росії. Київ оголосив у регіоні антитерористичну операцію, але вона так і не відбулася.
XS
SM
MD
LG