Доступність посилання

ТОП новини

Збройні сили готуються до завдань за рішенням РНБО – голова Міноборони


Михайло Коваль
Михайло Коваль
«Станом на сьогодні Збройні сили України готуються до виконання завдань, які визначені рішенням Ради національної безпеки та оборони», – заявив у понеділок виконувач обов’язків міністра оборони генерал-полковник Михайло Коваль.

«Хотів би всім нагадати, що Збройні сили України відповідають за територіальну цілісність і оборону нашої держави. Тому вони виконують усі закони, які це передбачають, у повному обсязі», – сказав він в ефірі «Першого національного» телеканалу, як його цитує сайт Міноборони.

Керівник міністерства наголосив, що Збройні сили діють відповідно до законодавства, виконуючи завдання і функції, які на них покладаються, в рамках широкомасштабної антитерористичної операції.

У понеділок голова Верховної Ради, виконувач обов’язків президента Олександр Турчинов указом увів у дію ухвалене в неділю рішення РНБО провести на Сході України антитерористичну операцію з залученням Збройних сил, також відбулася нарада для узгодження всіх питань, пов’язаних із переміщенням Збройних сил, та інших деталей операції.

Останніми днями у східних областях України проросійські сепаратисти захоплюють будівлі органів влади. За даними СБУ, їхні дії координують розвідувально-диверсійні групи ГРУ Генштабу Збройних сил Росії, й таким чином там відбувається широкомасштабна військова агресія Росії. Дії озброєних сепаратистів кваліфіковані як тероризм. Київ оголосив у регіоні антитерористичну операцію проти збройних агресорів, але вона наразі ще не відбулася.
XS
SM
MD
LG