Доступність посилання

ТОП новини

Антитерористична операція на Сході. LiveBlog наживо

Антитерористична операція проти сепаратистів розпочалася. У Краматорську українські силовики відстояли аеропорт. В епіцентрі подій також Слов'янськ

Керівники міст Донеччини засудили сепаратизм

Керівники міст і районів Донеччини засудили прояви сепаратизму, виступили за національну єдність і територіальну цілісність України. Такі заяви міських голів і голів райдержадміністрацій пролунали на нараді під керівництвом голови Донецької облдержадміністрації Сергія Тарути.

Керівник області зазначив, що представники центральних органів влади почули вимоги жителів регіонів щодо розширення прав територіальних громад і необхідності децентралізації влади. За його словами, створена Тимчасова спеціальна комісія Верховної Ради України щодо внесення змін до Конституції.

«Я звертаюся до керівників міст і районів з проханням сформулювати та надати свої пропозиції щодо внесення змін до Конституції», – сказав Тарута.
У Горлівці навколо будівлі міліції збудували три рівні барикад
В Горлівці протестувальники звели три ряди барикад довкола будівлі міліції
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:07 0:00
Підсумки дня

На Сході України розпочалася антитерористична операція проти сепаратистів. У Краматорську українські силовики відбили аеродром. З української сторони поранених немає, з боку сепаратистів є один поранений.

Віце-прем'єр Віталій Ярема заявив, що Україні вдалося ідентифікувати присутність у лавах бойовиків, які захоплюють адміністративні будівлі на Сході України, військовослужбовців 45-го гвардійського полку повітряно-десантних військ Російської Федерації, розквартированого під Москвою.

За словами очевидців, бойовики погрожують розправами місцевим жителям, які висловлюють незгоду з їхніми діями та сепаратистськими гаслами.

Понад дві третини населення Донецька виступають за єдину Україну, за даними соціологів.

Тим часом російський прем'єр-міністр Дмитро Медведєв пророкує Україні громадянську війну, а президент Володимир Путін засуджує "використання армії проти учасників мітингів на Сході України, яке, як він стверджує, має місце.

США та ЄС де-факто визнали, що Росія бере участь в організації провокацій на Сході України, іншими словами, в організації збройних захоплень адміністравних будівель та стратегічних об'єктів. Міжнародна спільнота визнала за Україною право давати відсіч агресії проти власної територіальної ціліності.

У Полтаві поховали 42-річного офіцера СБУ Геннадія Біліченка, вбитого у Слов'янську сепаратистами.
XS
SM
MD
LG