Доступність посилання

ТОП новини

У Горлівці довкола будівлі міліції звели три ряди барикад


В Горлівці протестувальники звели три ряди барикад довкола будівлі міліції
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:07 0:00
Протестувальники, які захопили і утримують будівлю міського управління міліції в Горлівці, зміцнили підступи до приміщення. Перед входом люди вибудували три ряди барикад. Частина з них укріплена мішками з піском, інші складаються з використаних автомобільних шин.

На вході до периметру барикад виставили охорону в касках, зі щитами. Люди, які перебувають за барикадами, продовжують носити мішки. Зовні за процесом спостерігає кілька десятків горлівчан. Думки щодо захоплення у мешканців розділились.

«Я негативно ставлюсь. Нас це жахає. Особливо вчорашні події. Людям треба підніматись і щось вирішувати, бо так тривати далі не може – це «бєспрєдєл». Розбили вікна, все потрощили, хіба так можна? Треба шахтарям підніматись», – сказала місцева жителька Ірина.

З іншого боку, не бракує і людей, які захоплення будівель у Горлівці підтримують.

«Ми підтримуємо своїх хлопців і підтримуємо Донецьку республіку, – каже горлівчанка Валентина. – Ми вимагаємо референдуму. Хочемо свою російську мову, широкі повноваження для Горлівки, для Донецька. А нас ніхто не чує, тільки називають екстремістами і фашистами».

Українська влада і країни Заходу, США, вважають, що за акціями сепаратистів у східних областях стоять російські спецслужби. Офіційний Кремль це спростовує.
XS
SM
MD
LG