Доступність посилання

ТОП новини

На чверть зросте вартість проїзду в міському транспорті Дніпропетровська


У Дніпропетровську на 25% зросте ціна проїзду в автобусах та маршрутках: з трьох до чотирьох гривень. Про це сьогодні на прес-конференції заявили керівники автотранспортних підприємств та профспілкових організацій транспортників.

Як зазначив голова обласної громадської організації роботодавців транспорту дорожнього будівництва Олександр Рєзнік, іншого виходу немає: або пасажири їдуть, сплачуючи по чотири гривні за поїздку, або на маршрути вийде лише 25% машин.

«Сьогодні транспортники провели нараду, де домовилися, що в цілому тариф підніметься до чотирьох гривень, але соціальні маршрути, за якими ще йде оплата з міського бюджету, курсуватимуть по дві гривні. Рішення ухвалене про підняття тарифів з 21 квітня», – повідомив він.

За словами Олександра Резника, на різке подорожчання послуг маршрутних таксі та автобусів вплинуло зростання цін на пально-мастильні матеріали: ціна на бензин нині становить 16 гривень за літр.

Водночас голова профспілки працівників автотранспорту та дорожного господарства Дніпропетровської області Андрій Берчук повідомив, що без зростання вартості проїзду автотранспорт у Дніпропетровську зупиниться.

«Це не примха перевізників, а вимушені заходи, щоб транспорт міг виконувати свої функції», – сказав він.

Також перевізники поінформували, що в Дніпропетровську найближчим часом можуть запровадити нічний тариф на проїзд, який буде в 1,5 раза вищий, ніж денний, він діятиме з 22:00 до 6:00.

Тим часом, сьогодні в дніпропетровських маршрутках та автобусах з’явились оголошення про зростання вартості проїзду від наступного тижня.

Раніше перевізники вимагали від влади дозволити підняти їм плату за проїзд до 5-8 гривень.
XS
SM
MD
LG