Доступність посилання

ТОП новини

Керівники міст і районів Донеччини засуджують сепаратизм – Тарута


Голова Донецької облдержадміністрації Сергій Тарута
Голова Донецької облдержадміністрації Сергій Тарута
Керівники міст і районів Донеччини засудили прояви сепаратизму, виступили за національну єдність і територіальну цілісність України. Такі заяви міських голів і голів райдержадміністрацій пролунали на нараді під керівництвом голови Донецької облдержадміністрації Сергія Тарути.

Керівник області зазначив, що представники центральних органів влади почули вимоги жителів регіонів щодо розширення прав територіальних громад і необхідності децентралізації влади. За його словами, створена Тимчасова спеціальна комісія Верховної Ради України щодо внесення змін до Конституції. Ця комісія приймає пропозиції з областей, щоб орієнтуватися на них при внесенні змін до Основного закону країни.

«Я звертаюся до керівників міст і районів з проханням сформулювати та надати свої пропозиції щодо внесення змін до Конституції», – сказав Тарута, звертаючись до представників органів місцевого самоврядування. Він також зазначив, що представники його команди готові працювати у складі комісії з внесення змін до Конституції.

Також Тарута вказав, що буде закладена основа для проведення місцевих референдумів в рамках законодавчого поля.

12-14 квітня у кількох містах Донеччини представники проросійських сил захопили адміністративні будівлі. Українська влада і країни Заходу вважають, що за акціями сепаратистів у східних областях стоять російські спецслужби. Офіційний Кремль це спростовує.
XS
SM
MD
LG