Доступність посилання

ТОП новини

Навіщо надавати ефір сепаратистам? (Огляд преси)


Київ – Під Верховною Радою тривають протести. Причини різні. Багато хто обурений бездіяльністю влади щодо російської агресії на сході країни і вимагає покласти край сепаратизму. Вимагають змін і представники малого бізнесу. Зрозуміти протестувальників можна, однак, як зауважує експерт газети «Україна молода», в умовах, коли Україна майже в стані війни з сусідньою державою, будь-які розхитування легітимного органу управління матимуть лише негативні наслідки для країни. «Краще, аби люди висловлювали свою волю через вибори, громадські слухання та петиції, як це робиться в розвинених країнах», – наголошує експерт. Стаття називається «Післясмак мітингу, або Люди відстоюють під Верховною Радою свої права чи розхитують ситуацію в країні?

Схожої думки щодо протестів під парламентом дотримується і експерт газети «День». Він вважає, що хоч як критично ставитися сьогодні до влади, однак такі дії грають на руку Москви. Аналогічно і з побиттям Олега Царьова. Ці кадри вже традиційно стали частиною російських телевізійних сюжетів. Однак, є запитання в експерта і до українських журналів – навіщо надавати ефір Царьову? Це, на думку видання, приблизно те ж саме, коли публікують блог Колесніченка, даючи йому можливість пропагувати антиукраїнські гасла. Заголовок публікації – «Про українську контрстратегію».

«Навіть страшно уявити наслідки катастрофи, яка може вибухнути найближчим часом, якщо народ України не об'єднається. Бийте у дзвони, забороняйте російську пропаганду» – наголошує в газеті «Факти» Вахтанг Кікабідзе. Відомий співак і актор вважає, що те, що відбувається зараз в Україні, серйозна провокація з боку Росії. І вона розрахована, щоб зрештою розв’язати бойові дії. Зараз межа між війною та миром дуже вузька. Достатньо одного необережного кроку, щоб сталася катастрофа. І ніхто не знає напевне, чи цей крок не зробить сама Росія, звинувативши в усьому потім українську сторону, наголошує митець.
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG