Доступність посилання

ТОП новини

На Донбасі вмикають російські телеканали через примус – Нацрада


На Луганщині і Донеччині провайдери й оператори кабельного телебачення відновлюють трансляцію російських каналів, попри судову заборону, через те, що їх змушують до цього радикально налаштовані люди. Про це Радіо Свобода повідомила заступник голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Лариса Мудрак.

За її словами, провайдерам погрожують фізичною розправою, захопленням офісів і нищенням майна.

«Ми фіксуємо ці всі порушення, а це справді порушення, бо діє ухвала суду, і всі ці випадки входять у площину кримінальної відповідальності. Ми передаємо всі факти правоохоронним органам, Генеральній прокуратурі і МВС. Однак наголошую: кожна ситуація потребує конкретного дослідження. Тому що багатьох змушували поновити ретрансляцію, їм погрожували, знищували їхнє майно, тож, звичайно, цю ситуацію треба брати до уваги», – наголосила Мудрак.

За її словами, понад 90 відсотків провайдерів Луганської області і 40 відсотків Донецької повернули трансляцію телеканалів «Первый канал. Всемирная сеть», «РТР-Планета», «Россия 24», «НТВ-Мир».

25 березня київський Окружний адміністративний суд зобов’язав провайдерів та операторів кабельного телебачення зупинити ретрансляцію цих каналів, які порушують законодавство України та європейську конвенцію про транскордонне телебачення.

Нацрада аналізує ситуацію з ретрансляцією російських телеканалів на підставі рішень Ради національної безпеки й оборони України.

XS
SM
MD
LG