Доступність посилання

ТОП новини

Кабмін затвердив директиви на чотиристоронні переговори в Женеві


Андрій Дещиця
Андрій Дещиця
Уряд затвердив директиви на чотиристоронні переговори України, Росії, Євросоюзу і США щодо ситуації в Україні, заплановані на 17 квітня в Женеві. Про це повідомив виконувач обов’язків глави МЗС України Андрій Дещиця.

За його словами, на цій зустрічі передбачено обговорення питань, спрямованих на деескалацію ситуації в Україні. Також Дещиця повідомив, що в цій зустрічі візьмуть участь держсекретар США Джон Керрі, верховний представник ЄС із закордонних справ Катрін Аштон, також планується участь глави МЗС Росії Сергія Лаврова.

Україну на цій зустрічі представлятиме Дещиця.

«У нас дуже чіткі підходи щодо нашої позиції на цих консультаціях. Насамперед це стосується припинення підтримки з боку Росії терористичних угруповань, що діють у східних регіонах України. Окрім цього, ми вимагатимемо від РФ засудити такі терористичні дії та відвести війська, які зосереджені на східних кордонах України», – сказав Дещиця.

За його словами, також для України важливо, щоб Росія відкликала своє рішення парламенту про дозвіл президенту Росії Володимиру Путіну використовувати російські війська на території України. Також буде порушене питання про виведення російських військ із Криму і скасування юридичних рішень про анексію Криму.

Відкриваючи засідання Кабміну, прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що «директива лише одна й основна – російський уряд має негайно відкликати свої розвідувально-диверсійні групи, засудити терористів і вимагати від них звільнення приміщень та адміністрацій».
XS
SM
MD
LG