Доступність посилання

ТОП новини

Сікорський про Росію: треба дати можливість партнерові виправити свою помилку


Радослав Сікорський, міністр закордонних справ Польщі
Радослав Сікорський, міністр закордонних справ Польщі
Захід хоче вирішити конфлікт в Україні без загострення. Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський напередодні чотиристоронніх переговорів у Женеві в ефірі польського телеканалу «Polsat News».

«Те, що Захід хоче вирішити конфлікт без загострення, це добре, а не погано. Це може комусь видаватися слабкістю. Водночас треба дати можливість партнерові виправити свою помилку», – сказав Сікорський, коментуючи дії Заходу у відповідь на дії Росії щодо України.

Міністр закордонних справ Польщі наголосив, що представники західних держав сьогодні на зустрічі в Женеві не зрадять інтересів українців і зможуть протистояти натиску.

«Спроба отримати східну та південну Україну була би великою історичною помилкою. Бо українці на Майдані показали, що коли їх міцно притиснути, вони можуть бути рішучими», – сказав Сікорський.

Сьогодні у Женеві заплановані чотиристоронні переговори дипломатів України, США Європейського союзу й Росії з українського питання. Директиви, які отримав від уряду глава делегації на переговорах від України – в.о. міністра закордонних справ Андрій Дещиця, передбачають вимоги про негайне відкликання розвідувально-диверсійних груп Росії з території України, засудження дій терористів і звільнення, ним, захоплених, держбудівель.
XS
SM
MD
LG