Доступність посилання

ТОП новини

Путін визнав, що референдум у Криму пройшов за участю російської армії


Володимир Путін
Володимир Путін
Президент Росії Володимир Путін визнав, що референдум у Криму пройшов за участю російської армії. Про це він сказав у ході «прямої лінії» з росіянами.

«Я говорив неодноразово в розмовах зі своїми іноземними колегами, я не приховував, що наше завдання полягало в тому, щоб забезпечити умови для вільного волевиявлення кримчан. І тому ми повинні були вжити необхідні заходи, щоб події не розвивалися так, як вони нині розвиваються в південно-східній Україні – щоб не було танків, бойових підрозділів націоналістів і людей із крайніми поглядами, але озброєних автоматичною зброєю. Тому за спиною сил самооборони Криму, звичайно, встали наші військовослужбовці, вони діяли дуже коректно, але рішуче й професійно», – сказав Путін.

За його словами, інакше провести референдум було неможливо.

Путін вважає, що тоді в Криму перебували понад 20 тисяч «добре озброєних військовослужбовців» України. Він заявив, що людей потрібно було «захистити від можливості застосування зброї проти цивільних осіб».

У березні за військової і політичної підтримки Росії в Криму відбувся невизнаний Україною і світом «референдум про самовизначення Криму». За твердженням самопроголошеної кримської влади, 96,7% від тих, хто взяв участь у голосуванні, висловилися за приєднання Криму до Росії. За даними, отриманими почесним головою Меджлісу кримськотатарського народу Мустафою Джемілєвим, у «референдумі» взяли участь лише до 34 відсотків жителів півострова, а не понад 80, як це подали офіційно. Згодом нелегітимний парламент Криму звернувся до Росії з проханням прийняти півострів до її складу.18 березня у Кремлі був підписаний «договір» про вступ Криму і Севастополя до складу Росії.
XS
SM
MD
LG