Доступність посилання

ТОП новини

Аваков: жінку, яка била євромайданівців у Харкові, затримали


Проросійські активісти б'ють учасників акції за єдину Україну в Харкові, 13 квітня 2014 року
Проросійські активісти б'ють учасників акції за єдину Україну в Харкові, 13 квітня 2014 року
Жительку Чугуєва (Харківська області), яка завдавала тілесних ушкоджень учасникам мирної акції на підтримку єдиної України в Харкові минулої неділі на виході з метро, доправили до відділення міліції, з нею проводяться слідчі дії, повідомляє глава МВС України Арсен Аваков.

«Та сама… Лікар!? із Чугуєва. Та, яка добивала ногами побитого євромайданівця», – написав він.

«З оперативних даних: 13.04.2014 року під час мітингу біля парку Шевченка в Харкові й біля виходу зі станції метро «Університет» на площі Свободи сталася конфліктна ситуація, в якій проросійськи налаштовані громадяни побили активістів Євромайдану. В результаті їм було завдано тілесних ушкоджень», – написав глава міністерства на своїй сторінці в соцмережі Fаcebook.

Аваков повідомив, що за цим фактом 13 квітня відкрили кримінальне провадження за ознаками частини 4 статті 296 Кримінального кодексу (злісне хуліганство із застосуванням предметів для нанесення тілесних ушкоджень).

«Під час проведення слідчо-оперативних заходів було встановлено громадянку А. 1961 р. н., жительку міста Чугуєва Харківської області. Згідно з зібраними доказами з’ясовано, що вона брала активну участь у побитті активістів Євромайдану та заподіянні їм тілесних ушкоджень», – повідомив міністр.

За словами Авакова, сьогодні вранці цю жінку доправили до слідчого відділу харківського міського управління міліції. З нею проводяться слідчі дії.
Вирішується питання про повідомлення їй про підозру й обрання запобіжного заходу.

13 квітня в Харкові стався напад озброєних осіб із георгіївськими стрічками на учасників акції на підтримку єдиної України. За даними міліції, в результаті сутичок постраждали 50 людей, зокрема один співробітник міліції.
XS
SM
MD
LG