Доступність посилання

ТОП новини

На Донеччині зник український журналіст


У Слов’янську на Донеччині 16 квітня був викрадений журналіст Сергій Лефтер. Про це повідомляє фонд «Відкритий діалог», з яким співпрацював зниклий.

Востаннє Лефтер виходив на зв’язок із київським офісом фонду 15 квітня ввечері. Відтоді жодного контакту з ним не було, він не відповідає на дзвінки, його місцеперебування не відоме.

Фонд «Відкритий діалог» пов’язує зникнення Сергія Лефтера з наявністю у Слов’янську озброєних терористичних груп з Російської Федерації, ідеться в заяві організації.

«Це зникнення є ще однією ознакою агресії проти журналістського середовища. Фонд «Відкритий діалог» звертається до членів ООН та ОБСЄ з проханням визнати, що відповідальність за викрадення українського журналіста лежить на Російській Федерації, яка здійснює військове вторгнення в Україну», – твердять у фонді «Відкритий діалог».

Сергієві Лефтеру 24 роки, він народився у Вінниці. Він брав участь у двотижневій місії спостерігачів фонду «Відкритий діалог» до Криму. В останні дні він висвітлював розвиток ситуації у Східній Україні, був у Краматорську, Донецьку, Харкові. З 14 квітня він працював у Слов'янську.

Раніше Лефтер працював на Першому національному телеканалі, але за правління Януковича звільнився через цензуру.
XS
SM
MD
LG