Доступність посилання

ТОП новини

США запровадять нові санкції щодо Росії у разі відсутності прогресу в Україні – Керрі


Держсекретар США Джон Керрі, Женева, 17 квітня 2014 року
Держсекретар США Джон Керрі, Женева, 17 квітня 2014 року
США запровадять додаткові санкції щодо Росії, якщо у найближчі дні не буде прогресу в подоланні кризової ситуації в Україні.

Про це за підсумками зустрічі в Женеві у форматі Україна – США – ЄС – Росія заявив журналістам держсекретар США Джон Керрі.

«Наступні дні будуть важливими, щоб робити судження. Якщо не буде ніякого прогресу впродовж найближчих днів, це буде дорого коштувати», – зазначив Керрі.

«Ми очікуємо, що росіяни покажуть те, як їх поважають, і наполягатимуть на тому, щоб ті, хто їх підтримують, та сепаратисти склали зброю, залишили будівлі і взяли участь у конституційному процесі», – повідомив він.

У заяві за підсумками зустрічі в Женеві керівники зовнішньополітичних відомств України, США, Євросоюзу і Росії наголосили, що незаконно захоплені в Україні адміністративні будівлі мають бути звільнені і повернуті законним власникам. Також сторони вирішили розширити мандат уже наявних в Україні спостерігачів ОБСЄ – тепер вони мають не лише оцінювати підготовку до проведення виборів 25 травня, а й допомагати українській владі і місцевим громадам у деескалації ситуації.
XS
SM
MD
LG